Historiek

Willy Naessens werd geboren op 14 februari 1939. Willy’s roots liggen in het Oost-Vlaamse dorp Elsegem, een deelgemeente van Wortegem-Petegem. Hij groeide op als zoon van de Elsegemse molenaar. De molen is ondertussen vervangen door de huidige bedrijfsgebouwen waar Willy tot op heden actief is.

Dat Willy een geboren ondernemer is, werd al snel duidelijk. Als 14-jarige schoolverlater startte hij als kippenboer. Het aantal kippen nam toe, waarbij hij al snel werd geconfronteerd met plaatsgebrek. Als een echte ondernemer maakte Willy van een probleem een opportuniteit en bouwde hij zijn eigen kippenstal. Deze stal zou aan de basis liggen van een bloeiende, veelzijdige onderneming.

Onder het motto ‘stilstaan is achteruitgaan’ ijverde Willy om zijn bedrijf te laten uitgroeien tot het grootste aannemersbedrijf in industriebouw. Verticale integratie is de basisfilosofie om deze vooruitgang mogelijk te maken. Door de verschillende processen van een aanneming in eigen beheer te hebben, kan Willy Naessens Group eenvoudiger coördineren, de planning strikt opvolgen en een probleem tijdig inschatten en anticiperen.