Geprefabriceerde industriële wandelementen

Binnen het prefab-bouwgebeuren zijn de geprefabriceerde wanden in beton een efficiënte oplossing voor alle gevels en binnenmuren. Hierbij worden deze wandelementen geplaatst tegen de structuren.

Door de grote diversiteit in kleuren en afmetingen, kan men op maat van elk project deze wanden integreren. Onze volle en geïsoleerde wandelementen laten toe een eigentijdse architectuur te combineren met grote functionaliteit en technische efficiëntie.

Volle wandelementen

We onderscheiden volle wandelementen (minstens 14cm dik) van geïsoleerde wandelementen in beton.

Volle wandelementen worden onder andere toegepast als plinten, keermuren, binnenmuren en brandmuren. Deze laatste is een bijzondere toepassing: door hun groot formaat laten deze elementen een zeer snelle montage toe, met een minimum aan voegen. Lengtes tot 12m zijn perfect mogelijk en een brandweerstand van 240 min. wordt standaard bereikt.

De wanden worden ofwel opgehangen aan de kolommen, ofwel tussen de kolommen geschoven in sleuven.

Geïsoleerde wandelementen

Geïsoleerde wandelementen worden als volgt samengesteld:

  • Buitenlaag in gewapend beton gestort op een metalen bekisting;
  • Isolatiekern (PS, PU, PIR, RESOL);
  • Binnenlaag in gewapend beton (wordt manueel afgestreken);

Vervolgens worden binnen- en buitenblad met elkaar verbonden door een verankeringssysteem in RVS waarbij de isolatie over de totale oppervlakte doorloopt.

De buitenzijde van de panelen kan worden afgewerkt met siergranulaten (silex- en silexbetonwanden). De sierlaag wordt na het storten getrild en na het ontkisten kunnen dankzij het gebruik van oppervlaktevertragers de granulaten onder hoge druk met water worden uitgewassen zodat de granulaten in reliëf zichtbaar komen te liggen.

Bouwplannen of op zoek naar meer informatie over wandelementen?